2010. március 31., szerda

Japan - Elso benyomasok

Angolos a szervezettseg az utlevel- es vamvizsgalatnal. Amerikai stilusban - az emberi jogok vitatasat mellozve - jobb es bal mutatoujjrol ujjlenyomatot vesznek es rolad fotot keszitenek. Csomagot is megnezik amolyan tessek-lassek stilusban, de kedvesen, udvariasan. Sokan hordanak egeszsegugyi maszkot es mint kesobb latjuk, nem csak a repteren.

Penzvaltashoz nyomtatvanyt kell kitolteni es ket pultra 5 fos szemelyzet jut.

A vonat masfel ora alatt visz be Tokioba a Narita repterrol. Meg egy megallo a helyi vonattal es mar kereshetjuk is a csondesen zuhogo esoben a 2-15-10 cimet. Az allomas elott terkep, feliratokkal (helyi es angol), szamokkal. A nagyobb utaknak van nevuk. Azok kozotti teruleteknek nevuk es szamuk, azon belul csak szamok. Azt hisszuk ertjuk. Az epuleteken itt-ott ki van irva a szamuk, mint otthon a hazszamok - mashol nevuk van, mint sok helyen, pl.: Londonban.

Megyunk, azunk, ezt-azt talalunk ..., hasonlit, de nem ugy. Aztan megleljuk. (-:

Ahhoz kepest, hogy a vendegkonyvben elottunk amerikai, malaj vendegek szerepelnek, azaz nem mi vagyunk az elso kulfoldiek, a szallas neve angolul eppen hogy ki van irva. Vegulis eddig mindenki ide talalt, aki itt aludt.

Mar A'dambol irtunk, hogy egy napot kesunk, valaszoltak is es a fizetesnel pozitiv meglepetes volt, hogy e napot ki sem kellett fizetni.

Maga az epulet 3 szint. Legallul cipos szekreny, itt maradnak a cipoink - azonban kapunk kb 39-es egyenpapucsot. Ingyenes net ket PC-n. A haziak lakresze. A felso szintek a vendegeknek vannak. A szobank kis eloterebol WC, mosdo balra, tatamis kis szoba (papucs nelkul kell bemenni) balra, majd innen a futonos halo. Az egesz talan 6x6 m. A futesrol legkondi godoskodik. A szobaban kis huto, pzs, tusfurdo, sampon, WC papir, fogkefe fogporral (ez egyszer hasznalatos fogkefe elore ellatva fogkremmel - muanyag zacsiban), teahoz cuccok. Mindez a legolcsobb kategoriaban.

Nincsenek megjegyzések: