2008. február 29., péntek

Pattaya 1

Pattaya

Itt mar tobbszor voltam. Egy baratom jovoltabol egy kb 50 m2-es lakasban lakom egy un. condo-n (condominium), ami gyakorlatilag egy "panelhaz", szolgaltatasokkal (pl: orzes, medence, takaritas a kozos reszeken, stb.). Ezeket az appartamnokat meg lehet venni, berelni hosszabb-rovidebb idore, ha a tied, berbe adhatod, stb. Van beloluk boven. Mostanaban 1 m2 kb. 250-300 eFt itt, Pattayan.


Az utamnak ez a resze (kb. 2 het) leginkabb pihenesre volt tervezve, mivel eddig elegge menos volt. Van egy csomo dolog, amit innen, interneten keresztul el akarok intezni.

Azert itt is tortent egy-ket emlitesre melto dolog - azon tul is, hogy a blog szamos felig-meddig elkeszult post-ja publikalhatova valt.

Buvarkodas
Pattayat es kornyeket nem szoktak a vilag legszebb buvar helyei kozott emlegetni. Azonban ugy gondoltam, hogy a tanfolyam utan nem art legalabb egyszer merulni, ugyhogy elmentem egy alkalommal Koh Man Wichai sziget melle. Orosz-ukran stab, nemet instruktor, akivel merultem egyutt. Jo fej volt. A tobbiek mind orosz-ukran vendegek, de OK volt a dolog. Lassan megtanulok ujra oroszul ...

A hely tenyleg nem volt tul erdekes, elegge jellegtelen korallok, de magat a merulest elveztem.

Masszazs
Masszazs (thai, lab, stb.) van itt minden utcasarkon (a condon is), de a szakertok szerint ezek nem jok. Ugyhogy egy nagy masszazs centrumba jartunk, ami stilusaban a Lurdyhoz hasonlithato, csak hat tobb szinten, recepcioval, stb. Jo. A testmasszazs 450 Bath + jatt (kb. 3000 Ft/2 ora). A lab masszazsra is beestunk, olcsobb es csak 1 ora.
Torony

Az egyik szalloda epuletere raepitettek egy tornyot (kilatas, kavezo, etterem - mindez tobb szinten, mint lathato), ahova kabinnal fel lehet menni es drotkotelen le lehet ereszkedni (170 meterrol). Mellesleg a toronybol nagyon jo kilatas van Pattayara es Jomtienre, a tengerre (kicsit paras volt ugyan a levego, amikor ott jartam).












Utkozben a toronybol lefele ilyen volt a latvany , es ugy logtam, mint az fenti kepen lathato ...














A tenger
A tengerpart itt egy kicsit zsufolt. Nem az a 2 palmafa, homokos part, senki sehol erzes. Azonban a tenger kb. 27-29 fokos, nem melyul hirtelen es a parton van elet (ez itt azt jelenti, hogy penzert mindent lehet kapni, i
donkent azt is, amit nem kivansz). Azert jo lenezni a partra idonkent.


















A varos

Pattaya egy nuzsgo varos. Bangkokbol taxival jottem, megosztva egy irani parral. Ok Pattaya belvarosaba tartottak (Golden Beach Hotel, a beach nem egeszen golden arrafele, no meg 200 meter legalabb, a forgalmas utakon at). Hat nem a nyugodt pihenest kedveloknek van kitalalva. Azonban az a resz, amit Jomtien neven emlegetnek, sokkal nyugisabb, Pattaya nincs messze (kb. 10-15 perc a helyi busszal, fix 120 Ft-os aron) es a tengerpart is sokkal nyugisabb, en is oda szoktam lemenni. (A foto az itteni buszbol keszult, mogottunk egy masik busz - na, jo, hagyomanytisztelok ezt mashol kisteheraoutonak hivjak ...).


Van taxi is - egy fazon felvesz a kismotorjara utasnak es penzert elvisz barhova vagy ameddig idegekkel birod :-)

Szoval nyuzsgo varos, tele minden elkepzelheto igenyt kielegito szorakozohelyekkel, ettermekkel, piacokkal, boltokkal, plazakkal, stb. A forgalom estere lelassul, de megy. Baromi dinamikus a kozlekedes. En is mentem motorral. De errol majd a kozlekedes kapcsan talan kesobb irok.





Mas is van a varosaban ...














Es vegul egy naplemente a hegyrol (nem messze onnan, ahol a Buddha ul).



Nincsenek megjegyzések: