2008. február 13., szerda

Melbourne 3

Crown Plaza

Ez is teljesen uj epulet egyuttes szallodaval, uzletekkel es egy vegelathatatlan Casinoval - tenyleg. Ott nem lehet fotozni. Sokfele jatek, sok ember. Ugy gondolom, hogy ma inkabb nem probalok meggazagodni. Milyen lehet Las Vegas?



Victoria Market

Regi ismeros. Mindketszer, amikor itt jartam Ausztraliaban, itt vettuk a haza szant ajandekokat. Hetkozben rendes piac, vasarnap turistaknak arulnak itt mindent, ami ausztral ('93-ban legjobban a lengyel gyartmanyu koalas konyharuha tetszett). Tobb het utazassal elottem igen egyszeru a megkozelitesem: aminek sulya es terfogata van, az marad. Azonban a nezelodes es egy kis fank jol esik (jol atvertek: 6 fankot kertem es fizettem - a zacskoban azonban "csak" 8 volt). Egy ideig nem voltam ehes.


Kilatas

Melbourne-ben sosem voltam kilatoban. Talan nem is volt. Most van ketto is. Azt valasztom, amelyikhez az informacios ujsagban 25%-os kedvezmeny kupon van - gyozott a marketing. Az ido szep, szerencsem van, a kilatas magaert beszel.




Kikoto es hajokiallitas

A varos bekoltozott a regi kikoto egy reszere. Annak idejen errol a reszrol nem is hallottunk. Most setany, kavezok, lako- es irodahazak, sportcsarnok.... Jol nez ki. A hetvegen epp hajokiallitas van. Csonakok, kisebb-nagyobb hajok, jachtok es versenygepek. Hatalmas tomeg, jo hangulat.

Meglatogatok egy mosodat (coin laundry) - mondhatnam, hogy nosztalgiabol (regen is ilyenekbe jartunk mosni-szaritani), de az igazsaghoz kozelebb all, hogy a tiszta ruhak fogyasa a komolyabb indok.

A varos masik regrol hires resze, ahol a tengerrel erintkezik, St.Kilda beach. Ide latogatok el utoljara.


Befejezezul az egyik galeria tukreozodese megihletett. "Onarckep".

Good-bye Melbourne!
















Nincsenek megjegyzések: